På vej mod 18 i hcp – kapitel 2

BH Foto Tekst Kap2

Læs kapitel 1 her.

BH Mini Titel

Første runde efter min indledende gennemgang med Christian Post

Succes, – og dog alligevel store udfordringer/forbedringsmuligheder. Min første runde efter den overordnede instruktion med Christian var succesfuld med forbedring på de taktisk/tekniske ting, som CP havde gjort mig opmærksom på: En langt bedre feel ved putningen ved flytning af bolden lidt til venstre i stancen og klar fordel ved en bedre analyse af puttesituationen/green. Begge ting, som jeg tror jeg vil have glæde af fremadrettet ved øget opmærksomhed uden, at det kræver forbedrede ”golf-skils”. En runde i 37 point (16 ud og 21 hjem med to missede puts på hul 18). Det kunne ligne hcpsvindel, men det var det desværre ikke. Tre stregede huller på for-ni, – så der burde være potentiale. Halvdelen af mine drives var ikke tilfredsstillende og gav ”besværlighede” på hullet, – rigtig mange gode indspil og en acceptabel putning, dog uden at være prangende (bortset fra katastrofen på hul 18). Der ligger et stort arbejde foran os, Christian ;-).

Første træningslektion

Vores fokus i denne korte lektion var mine drives, der ”driller” i mit videre spil på hullet. Det er mest balancen og så bevægelsen i mit venstre ben i gennemsvinget, som ikke er korrekt. Yderligere er mit gennemsving for fladt, hvilket nok er den mest grundlæggende fejl ved mit sving. Ved træningen fik jeg fremskudt venstre ben således, at det bliver mere naturligt for mig af svinge rigtigt igennem, – samtidig med at jeg får styr på mit venstre ben og yderligere opnår en bedre balance. Glæder mig til at prøve det på banen.

Anden runde

Efter en succesfuld forrige runde meldte skuffelsen sig, – og dog….. Pointmæssigt var det en runde med ”potentiale”, men der blev arbejdet mest med stancen ved t-stedet sådan, som det blev planlagt ved træningen og når jeg ser på resultatet heraf (selvom det ikke alt sammen var kønt at se på), så var der på dette punkt klare forbedringer. Kun på to huller var jeg decideret generet af mit drive i det videre spil på hullet. Der blev yderligere arbejdet videre med rutinerne ved putningen, som jeg egentlig er tilfreds med, selvom der kunne være holet lidt mere. Jeg ser nu frem til afprøve den nye putter, som jeg har bestilt hos Christian.

Anden træningslektion

Aftalt fokus på putning og chips til green. Min nye putter er væsentlig anderledes end den gamle Ping-putter, som jeg eller har været tilfreds med. En helt anden vægtfordeling, både i top og bund og med et andet sigte og ikke mindst det ”fede” grip. Efter nogle få øvelser føler jeg mig allerede komfortabel med den. Det bliver spændende at se den virke på banen. Øvelserne med indspil til grenen gik mest på at opdatere, hvilke slag, der skulle bruges i hvilke lies og hvilke jern, der kan bruges hvornår. Også en god opdatering på kroppens vægtfordeling.

Tredje træningslektion

Indspil til green og bunkerslag er på programmet. Indspil gik faktisk OK, men det blev endnu mere klart, at jeg mangler et approach-jern for fylde det hul ud, der er mellem mit nuværende sandjern og min pitcher. Glæder mig derfor til at få mit nye jernsæt om en uges tid (forlænget ½ tomme for passe bedre til mn højde – testet ved seneste clinic-arrangement). Og så var der mit ophold i bunkeren, som slet ikke blev en succes. Det må vi kigge noget mere på i en senere lektion. Der mangler fart og nøjagtighed.

Tredje runde

Endelig en runde, som jeg selv er rigtig tilfreds med, – 39 point og ingen stregede huller (har jeg oplevet det nogensinde tidligere, ikke at strege huller?). Bedst af alt var mine drives, som faktisk blev hjulpet meget på vej af den lidt ændrede stance, som tvinger mig til at svinge mere naturligt igennem og i øvrigt leverer en meget bedre balance. Det kunne være nøglen til et mere stabilt spil, hvem ved? Min nye putter blev taget i brug for første gang og på dette område præsterede jeg acceptabelt uden at det var prangende. Der skal nok arbejdes mere intensivt med den, men jeg har en god fornemmelse med den ændrede balance i forhold til den gamle putter.

Bjarne Henrichsen

CP Mini Titel

Træning med Bjarne

Efter Bjarnes 2 runder på banen, hvor der var gode ting men også ting der skal forbedres har vi haft lidt træning.

Teesslag

Vi har arbejdet på driver, som skal forbedres, mit mål er at Bjarne slår 20 % super drives, 60 % godkendte og spilbare drives, 10 %  ‘den smuttede lidt’ drives og så 10 % ‘hovsa’ drives.

Putning

Vi har også arbejdet lidt med putningen, og ændret lidt i boldplaceringen, samt fået ny putter. Det skulle gerne give mere længde kontrol, så Bjarne få færre 3 puts. Lidt afhængig af spillet på dagen så skal Bjarne ligge mellem 31-34 puts.

Indspil

Vi har arbejdet lidt med indspil, især Lie analyse, som gerne skal medvirke til at Bjarne tager de rigtige beslutninger og tager den rigtige løsning. Det vi medvirke til skarpere indspil så Bjarne har kortere puts tilbage og har mulighed for 1 put, og max 2 put.

Udstyr

Bjarne har købt nyt sæt, så han får både en pitchingwedge – en approach wedge – en sandwedge i baggen. Det betyder, at der er mindre forskel mellem de forskellige indspils jern som betyder nemmere løsninger.

Bjarne har valgt et Wilson sæt, og i pakke får han en gratis hybrid 4, som gør at hans fairwayslag bliver mere sikre.

Jeg glæder mig til at følge Bjarnes næste runder og høre hans evaluering.

Med venlig hilsen

Søllerød Golf Academy
ved Christian Post